Fynd? yeah right…

Köpte en söt liten lykta inför sommaren, den har bott i lilla kojan uppe i stugan. Grejen är ju bara den att sommartid i Norrland tänder man aldrig ljus, alltså fick den åka hem igen för att tjänstgöra på min köksbänk. Igår spred den sitt milda sken och jag var mycket nöjd…

…tills det var dags att blåsa UT ljuset!

Metall blir snorvarmt!

Lyktan skall öppnas genom att man skruvar loss botten…. Då kan man blåsa ut ljuset som sitter i ett prydligt fäste. SÅ jag blåste ut ljuset. Sedan stod jag där… Med lyktan i ena handen och hållaren i den andra.

Värmeljus SMÄLTER så man har flytande stearin skvalpande i formen (OM nu någon inte visste det)! Det innebar att det inte gick att ”hälla” bort värmeljuset, inte om jag inte var beredd att ha hela slasken med stearin vill säga…. Allt var även väldigt varmt. Det gick inte heller att sätta ner själva saken man skruvat bort för botten är allt annat än slät….

Lyktan åkte på diskbänken och jag tog fram en stekpincett för att lyfta bort värmeljusformen fylld med stearin. Samtidigt muttrade jag högljutt om idiotiska konstruktioner… Kändes grymt ogenomtänkt!

IMG_4959 IMG_4960

 

Jag tänker att det inte kan vara tänkt att man måste ha stekpincett tillhands… Kanske tänkte tillverkaren att man aldrig behöver släcka ljuset innan det är utbrunnet?!?!

Billigt var ordet, fynd var det sanna mina ord men det var allt annat än ett KAP!

//a

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Caanita

    Billigt, men inte ”fynd”-igt.
    Jag brukar (i tankevärlden) ta kontakt med tillverkaren och framföra den bästa utskällning jag kommer på för stunden. Det brukar kännas jättebra
    och inte behöver man skämmas efteråt heller.

  2. Anders

    Varför inte leta reda på ett glas, en kopp eller något annat ihåligt föremål med en diameter något mindre än diametern på bottenpluggen och ställa ner ljushållaren ovanpå där så att det halvrunda vredet befinner sig inne i glaset, koppen eller vad nu det är som råkar passar diametern på lyktbotten?

    Kanske det finns ett hål på lyktan stort nog att sticka ner ett sugrör i och blåsa ut ljuset?

    Eller ställ ner lyktan i vasken eller badkaret och låt ljuset brinna ut av sig själv? Mindre risk att man bränner sig på flytande stearin dessutom.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Bra förslag och tips… Men nej, den är dum.. Den skall få stå där och skämmas… 🙂 //a

  3. Maggan

    Har du hört talas om soptunnan? Visst är det ett i-landsproblem????
    Om du inte har större problem i ditt liv är du bara att gratulera.
    Kram till dig och din goa kille. Köp en ny ljuslykta.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Soptunnan är nog snudd på det enda rätta!! i-landsproblemen hopar sig onekligen bland ubåtar, PSC och ebola… //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.