Elda aldrig olja i köket…

Det finns vissa saker man bara inte gör! Som att glömma en panna med olja på spisen!! Alla är väl smärtsamt medveten om brandrisken kring olja, spis, fläkt osv…

Igår ville killarna ha popcorn, jag drog fram den stora titangrytan, pytsade i olja och slängde ner två popcornkärnor -Sedan skulle jag ”bara” hämta min telefon. Då upptäckte jag att telefonen var HELT död. Jag började ladda den, jag började söka sonens mobil, jag började byta laddarsladd och kunde inte för mitt liv begripa vad som var fel med mobilen. Det fanns ingen som helst liv eller gnista i den. Jag började kolla upp priser på en ny, jag kollade upp när butiker skulle öppna idag söndag -För utan telefon ville jag inte bli!

Samtidigt sprang killarna och frågade mig om hur man gör en hemsida, hur fixar man en email, hur gör vi det? Vart finns det? Kan vi göra en blogg? Får vi använda namn?! Det var många frågor för dom tänkte lägga upp en sida för mysterier till följd av spökjakten som pågick i hemmet.

Någonstans där kom jag på vad jag egentligen höll på med. Jag kastade mig in i köket. Pannan som stod på spisen utstrålade HETTA. Under locket osade det. Jag blev iskall och tänkte: TÄNK! Brännbart material, syre, värme…..

Jag hade spontant ingen lust att ens röra grytan eftersom jag var livrädd att det plötsligt skulle börja brinna, jag tänkte: Lyft iNTE locket, tillför inget syre (har faktiskt ingen aning om det spelade roll i gårdagens situation men det var det enda jag hade i huvet!).

Jag drog grytan försiktigt åt sidan. Sedan kände jag att jag inte ville ha den under fläkten OM det skulle…hända något! Jag lyfte grytan så försiktigt jag kunde till diskbänken…. sedan tog jag fram brandfilten! Sedan stod jag där och övervakade det hela! Med brandfilten i högsta hugg…. Förmodligen högst överdrivet men FY vad rädd jag blev. Jag förbannade mig själv och mitt Alfons Åberg ”ska bara”… Olyckor sägs vara ”ögonblicks verk” no kidding….

När det börjat svalna drog sonen fram popcornmaskinen, en laddning popcorn poppades och när vi inspekterade det resultatet var dom brända och läskiga! Jag fick vänta ett bra tag på att kunna diska upp titangrytan och börja om. Denna gång lämnade jag inte köket en sekund. När popcornen var klara, när spisen var sval, grytor och maskiner diskade vek jag även ihop brandfilten som inte längre passade i sin lilla påse!

Vi konstaterade att vi inte hade haft en aning om att en brandfilt såg ut ”så där” och samtidigt tackade jag Tarzan som försett mig med just en brandfilt som alltid förvaras i köket! Jag kände även en innerlig tacksamhet över att faktiskt ha en liten brandsläckare nära till hands!

IMG_4995

Om någon undrar kan jag berätta att telefonen, ironiskt nog, hade återuppstått när dramatiken var över…

//a

PS: Vintertid… Vem bryr sig när popcorndramatiken fortfarande är färsk i minnet….

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Anders

    Skönt att popcorns-intermezzot slutade väl. Samtidigt så är den aktuella händelsen givetvis en smärtsam påminnelse om hur lätt en olycka kan inträffa…

    Blir det micro-popcorn nästa gång månne? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.