Skabbräv…

Är det inte det ena så är det det andra sa flickan som blödde näsblod -Jag håller med!

Nu kanske somliga tänkt att jag var helt traumatiserad och låg och tuggade naglar efter att ha återvänt till vardagen, nej nej, absolut iNTE! Men i stället höll jag på att klösa bort min vänstra handled igår eftermiddag!

Jag har haft några utslag som jag jobbat med sedan början av augusti! Jag har testat ALLT, från starka steroider till uttorkande bakteriedödande kräm, jag har kört väteperoxid och alsolsprit, ja det har som inte varit någon hejd på kreativiteten -OCH med ett smärre apotek hemma i badrumslådan har det som bara varit att välja och vraka. Jag har behandlat det hela som massiva knottbett, myggbett, eksem och svamp i olika perioder.

Jag har googlat och kan allt om SKABB och har verkligen övervägt att köpa ett mikroskåp för att kunna kontrollera efter skabbgångar -Denna misstanke aktualiserades när det blev känt att vi tydligen haft en skabbräv som smugit i skogen runt stugan och vi människor kan tydligen drabbas av något som heter SKENSKABB (inte att förväxla med männens skengraviditeter!!!).

Jag hade som fått eländet under kontroll -MEN igår vaknade det till liv… Jodå det blev liv i luckan på handleden!

Poff blossade några nya ”blåsor” upp, som hejsan hoppsan började vätska rakt av, handleden blev som svullen av histaminreaktion, så att hela handen började dunka. Sedan började rätt stora områden blossa upp längst armen, som röda små fällt med små små prickar. Liknande reaktion har jag varit med om som LiTEN när Ugglan tex fjällade fisk inne -Då började mina eksem vätska. Det samma har hänt vid direkt kontakt med fisk..

MEN i mitt hem finns varken fiskfjäll eller fisk (eller jo, jag har några bitar lax i frysen men dom rörde jag då aldrig igår!!!).

Jag ställde mig i badrummet och undrade vad jag NU skulle hitta på -Då tänkte jag att jag kanske mixtrat klart och ringde 1177 för lite nya tips och råd -OCH eftersom det liksom brände som att jag hade bränt mig på brännässlor blev jag hänvisad till primärvårdsjouren eftersom det lät som BLÄTROS!

DET mina vänner, är något jag vägrar drabbas av…. Ja eller OM jag drabbas vill jag hinna få läkemedel för jag har minsann sett hur överjävligt bältros kan bli!

Så mitt i middagstid körde jag dit, armen kändes inte alls okej, det kliade och bökade så mycket att jag var helt okoncentrerad. På jouren var det många sjuka barn och jag skämdes som en hund som kom dit för några sketna dumma prickar. Jag satt även och kände hur mycket jag vägrade drabbas av någon BÄLTROS.

Pris ske lov -Det är ”bara” frågan om ännu en hysterisk allergisk reaktion. Från vad? -Who knows! Det blev en massiv dos kortison, ny kräm och nya tabletter att ta några dagar för att bryta cirkeln -Jahapp….

Rally hem till päronen för att hämta sonen OCH samtidigt få äta fantastiskt god middag bestående av kotletter och ugnsrostade grönsaker. Enligt sonen hade mormor bjudit på godare middag än jag skulle ha erbjudit -Jahapp… MEN jag kunde inte annat än hålla med!

Så  nu har jag varit vaken en timma, för 12 kortisontabletter har i alla fall den effekten på mig! Jag skall åka på jobbet och idag behöver jag nog inte börja dagen med att sprätta fram mina arbetskläder 😀 eller kämpa mig in i mitt skåp!

IMG_5958 IMG_5959 IMG_5960

 

 

Jag är tacksam att det inte var frågan om bältros och skall nog allvarligt överväga vaccin mot det för jag hör hela tiden skräckhistorier om folk som drabbas till höger och vänster (grovt överdrivet men jag känner TVÅ som fått en jobbig variant!).

Med det tror jag att jag skall göra en hårinpackning innan det är dags att kicka igång dagen på allvar 😀

//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.