Johans nyheter

Hur ska vi gå vidare?

Under fullmäktigedebatten senast vädrade Ulf Eriksson synpunkten att " samarbetet framöver i budgetberedningen var i fara".

Jag håller med om att det diskuterats och funderats på hur vi politiker ska gå vidare efter att majoriteten blivit så hårt ifrågasatt från oppositionen. Vår inställning från majoriteten har hela tiden varit att vi ser till helheten i kommunen och till det bästa för majoriteten av medborgarna. Det har varit ett lyckat koncept för Vännäs utveckling och det kan säkert vara det för framtiden också. Varför ifrågasätter då Ulf Eriksson detta? Ser han en annan utveckling av kommunen framöver än vi i majoriteten eller överväger fördelarna med att komma med ett eget budgetförslag?

Jag har min inställning klar. Nu ska vi arbeta vidare för att klara budgeten långsiktigt och diskutera hela kommunens utveckling utan byskolor. Vi står inför stora ansträngningar där prioriteringar måste ske.

Med eller utan Centerpartiet!

3 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Tror det är viktigt att vi sätter oss ner och diskuterar o känner varandra ordentligt på pulsen inför fortsatt arbete. För min o KD:s del så länge inget annat framkommit är vi beredd att sätta oss i budgetdiskussionen och bryta siffrorna tillsammans. Det handlar om att ta ansvar. Vi står inför flera utmaningar. Och vi ska komma ihåg att denna budgetmodell var förslag från kommunförbundets analysgrupp när vi senast hade stora ekonomiska problem, då vi t o m lånade till driften.
    Om det var förslaget då för att rädda ekonomin så tror jag också att det är räddningen framöver. Men tror det kan bli svårt att komma till samma koncensus vi då hade. Men att var o en kör egna budgetar kan gå ett tag, Tror på samverkan, men inte gisslan. Tror du förstår vad jag menar. Vi ska komma ihåg att Vännäsborna har valt en majoritet. Och majoriteten kan inte tillfullo lägga ansvaret på oppositionen även om man samarbetar. Man ska komma ihåg att oppositionens roll är att vara en blåslampa på majoriteten. Och detta kan ske på olika sätt. Och när majoriteten lägger förlag som är dåligt förberett så är oppositionen skyldig att tycka till. Så ni ska inte vara alldeles för känslig majoritet :-)

  2. johan Söderling

    Svar till Hans-Inge Smetana (2013-03-04 21:16)
    Kristdemokraterna är i opposition i kommunpolitiken i Vännäs. Socialdemokraterna tillsammans med vänstern är i opposition mot regeringen inte att förglömma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>