Tommy killgissar nobelpristagare

Förra året gissade jag på Ngũgĩ wa Thiong’o. I år också. Han har även släppt en ny bok. Jag har också recenserat honom för bibliotek i fokus så det skulle vara roligt för mig. Och för Ngũgĩ wa Thiong’o antagligen. Men mest för mig.

Jag är nästan säker på att han inte kommer att vinna i år men det blir ju också pinsamt om han skulle vinna det året jag inte killgissar på honom?

 

En annan gubbe som jag faktiskt läser just nu är Michel Houellebecq.

Litterärt rätt så provokativ…och lite provokation vill dom ha. Dom jäklarna som bestämmer. Har inte läst ut boken än så vinner han så har jag nästan läst nobelpristagaren.

På tal om människor som jag vill ska vinna (varför får inte jag vara med och bestämma):

Kan inte Cormac McCarthy få vinna bara för att jag skulle kunna få känna mig lite som en expert? Jag har tjatat på biblioteken att inte missa böcker från

https://tristeroforlag.se/

Jag är en stor fan.

 

Neil Gaiman brukar jag också chansa på men det beror på att han skrivit x-men och jag tror inte nobellkommiten tar hänsyn till det. Jag tycker bara att det är häftigt då ”min” barndomsidol blivit såpass erkänd som författare. Hur kul skulle det inte vara om han vann?

Bara män än så länge men jag verkar läsa mycket gubbar nu. Jag läser mycket franska författare exempelvis Édouard Louis ….men då kanske hellre hans företrädare Annie Ernaux hellre skulle få det? Slänger med en gissning på henne också.

 

Förra året ringde radio och intervjuade mig om vem jag trodde skulle vinna men det var så dålig mottagning så jag missförstod det hela och trodde att det var Fredrik från Västerbottningen som ville skriva nått (han är nästan den enda som brukar vilja intervjua mig). Men jag minns tydligt att jag stod och skrek Ngũgĩ wa Thiong’o, Ngũgĩ wa Thiong’o (ett namn jag inte kan uttala ) och höll upp telefonen så att jag skulle få täckning.

 

Det lät ungefär så här

 

-Vem vinner nobelpriset i litteratur i år?

-Ngu …. Någulu…wa….fan . Cormac McCarthy

 

3 kommentarer

  1. Yvonne Waern

    Neil Galman ar jag förstås läst, men det hjälper väl knappast? Och varför är du så typiskt manlig som inte nämner en annan populär författare? För att hon är kvinna ?Margaret Atwood alltså!!
    tycker vännen och författaren Yvonne som inte kommer att få något pris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.