I början och i slutet

Jag kan inte se annat än att det är helt självklart, att samhällets insatser för sina medborgare ska koncentreras i början och i slutet av livet. I början i form av bra, högkvalitativ barnomsorg, som verkligen är tillgänglig när den behövs, och i slutet av livet i form av trygghet och omsorg när det gäller boende och hjälp när den behövs.

Däremellan då? Ja, däremellan måste det finnas, för att skapa ett gott samhälle, en satsning på kultur och fritidsanordningar – och förstås infrastruktur, som till exempel kollektivtrafik.

Och – givetvis – för att vi ska ha råd med allt detta, behövs företag som kan skapa tillväxt, som erbjuder anställningstillfällen och som i sin tur bidrar till skatteintäkter till samhället.

Allt vad därutöver är måste vi som ansvariga politiker i Umeå noggrant skärskåda: behövs det här? Bidrar det till umebornas välbefinnande? Är det väl använda skattepengar? Om vi inte otvetydigt kan säga ja – då får vi inte vara rädda att säga nej. Allt för att det ska finnas tillräckligt med pengar i början och i slutet.

En kommentar

  1. anders nilsson

    sitter just i turkiet pa ett hotell där har man perfekt kollektiivtrafik in form av dolmus bussar . nagot för Umea ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.