Stockholm, fredag

Jag skrev om Curlinghall igår. Idag vet vi att den kommer att byggas. Socialdemokraterna har sagt ja. Sällan har jag upplevt att en fråga har kommit igång så snabbt. Valrörelser har onekligen vissa fördelar – det går undan. Men det kommer säkert att ta ett tag till innan det formella beslutet fattas.

Under många år pendlade jag mer eller mindre dagligen till arbetet i Stockholm. Numera är det mest fredagar som jag är på sammanträde i Stockholm. Varannan fredag är målet Svenska Kommunförbundet i vars styrelse jag är ledamot. På flyget i morse var det många som undrade om jag verkligen har tid att åka på möte mitt i valrörelsen. Bra fråga, men allt jag har åtagit mig ska skötas. Dessutom är jag hemma 16.00 igen och hinner vara i valstugan en stund innan den stänger.

Idag är det berednings dag. Varje parti diskuterar med sina ledamöter från beredningarna (en typ av utskott) vilka ställningstagande som ska göras under dagen. Dagen till ära är det jag som leder överläggningarna utifrån min position som vice ordförande i Folkpartiets Kommunalpolitiskaråd.

Ärendena återkommer sedan till Kommunförbundets styrelse, om några veckor.

Styrelseuppdraget är ett förtroende från mitt parti och innebär att jag tidigt får information om alla heta frågor i politiken. En möjlighet att vara med innan frågorna hamnar på Umeå kommuns bord. Det har varit av stor betydelse för mig men också för Umeå eftersom jag naturligtvis driver frågor som har betydelse för min kommun.

Umeåbor behövs i fler nationella styrelser. Där det händer något ska också Umeå vara med.

Det är inte Umeå kommun som betalar resorna (om det skulle vara någon som undrar).

En kommentar

  1. Inlandsbo

    Tar för givet att det är en skattefinansierad
    verksamhet i Kommunförbundet och således Umeåbor som direkt eller indirekt betalar?

    Tror inte att någon annan än demokratin (läs:skattebetalare) skickar en folkpartist 18 ggr till Stockholm under 2006.

    Skulle inte förvåna mig om hela länet bidrar via skattsedeln och att du borde repressentera fler än några folkpartister i Umeå?

    Har ingenting emot politiker, men en del ska förhoppningsvis få resa mer sällan med min röst den 17 september.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.