Största hot mot en god ålderdom

Det har varit fullt upp hela förmiddagen. Inledde en konferens "Bättre läkemedelsanvändning för äldre med omfattande vårdbehov" (arrangör Sveriges Kommuner och Landsting) på Umeå Folkets Hus.

Ett mycket viktigt ämne att diskutera och debattera. Läkemedel är bra men för att citera professor Yngve Gustafson i Umeå i en artikel "Felaktig eller onödig läkemedelsbehandling är det största hotet mot en god ålderdom i Sverige!"

Alla inser att 32 olika mediciner och 60 – 70 olika tabletter om dagen inte nödvändigtvis gör hälsoläget bättre. Det finns väldigt mycket att göra. Hela livet ska levas och samma omsorg som visas ett barn under dess första levnadsår ska också visas en åldring under dennes sista år.

Alliansen (Folkpartiet, Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna) presenterade sitt valmanifest. Nyheter var mindre klasser, ordningsomdömen i skolan och vårdnadsbidrag. På lördag har vi gemensamt torgmöte på Rådhustorget.

Mediepådraget när det gäller händelseutvecklingen inom Folkpartiet är enormt. Snart sagt all lokal och riksmedia har hört av sig under förmiddagen. Mitt förtroende för partiordförande Lars Leijonborg är orubbat.

Nu väntar valstugan under ett par timmar innan kvällspasset startar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.