Bricklunch på Universum

Universum återinvigdes igår kväll. En uppfräschning som heter duga. Ljusa lokaler och trevlig miljö. Till nyheterna hör en coffe-shop i entréhallen. Borta är den berömda bricklunchen. Alla förvånades över att det gick att servera bokstavligt talat enligt löpande bands-principen. Någon annan pekade på att det faktiskt var ett lågt pris.

Kommer studenterna att ha råd att äta på den nya restaurangen? Det får framtiden utvisa, valmöjligheterna är många men studenterna är fattiga. Sammanfattningsvis är det ändå väldigt bra att det satsas på trivsel för studenterna. Umeås fortsatta utveckling är nära förknippad med universitetets utveckling. Vad som är bra för universitetet är bra för Umeå.

Länsarbetsnämnden jublar över att arbetslösheten i Umeå minskar (enligt deras egen statistik). AMS har alltid varit duktiga på att vrida och vända på siffrorna för att få det att låta bra. Men 5.568 Umeåbor står likväl utan sysselsättning, alltså. 7,3 %. Hur någon kan tycka att det är bra är för mig obegripligt. På ungdomssidan är 1 376 anmälda som arbetslösa (9,2%) i juli. 500 ungdomar lever på försörjningsstöd enligt Umeå kommun.

Vad gör de på banken efter klockan tre? Ett gammalt uttryck som fanns på den
tiden som banken stängde på eftermiddagen. En modern variant på denna frågeställning kan kanske formuleras: vad gör de på AMS före klockan fem?

Alliansens politik för nystartsjobb med lägre arbetsgivaravgifter behövs mer än någonsin. Gör det möjligt för arbetsgivarna att öka antalet anställda. 1 376 ungdomar mellan 18 – 24 år är på tok för många.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.