Valstugan lördag

Lördag morgon och jag förbereder mig för en dag i valstugan. Idag ska alliansen vara på torget med torgmöte klockan 12.00. Regndagen igår var en ganska normal valrörelsedag i september – men just nu skiner solen och himlen är blå.

Att stå i valstuga är kul. Att möta framför allt skolelever men även andra umebor fulla med frågor är spännande. Frågorna kan skifta och en del är av detaljkaraktär, omöjliga att svara på. Men i allmänhet är det god stämning och ett verkligt intresse för sakfrågor som präglar frågandet.

I år har antalet mejlfrågor ökat, liksom antalet enkäter. Det går oftast fort att svara på en enskild fråga men enkäter kan vara nog så knepiga. Därför kan det ibland dröja med svaret. Tiden är så här års en bristvara.

Denna vecka har det fullständigt gått åt skogen med joggandet. Ska försöka en stund i eftermiddag efter valstugan men innan jag ska dela valmaterial i brevlådorna.

Igår lanserade Folkpartiet tanken på ett nationellt centrum för dokumentärfotografi vid Västerbottens museum i Umeå. Vid ett nationellt centrum kan duktiga fotografer få möjlighet att jobba med att dokumentera på det sätt som Sune Jonsson en gång gjorde. Centrat kan också ta upp dokumentärfotograferingens villkor då och nu. I utställningar och publikationer ska det visas vad som finns i arkiv och vad som åstadkoms i nya projekt idag.

Jag tror att det vore ett verkligt tillskott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.