Långfärdskridskor

Långfärdsskridskoåkning är populärt den saken är säker. Varje gång ämnet har varit på tapeten är det alltid någon som hör av sig.

Två synpunkter att gå vidare med:
Ett alternativ till Tavelsjön är Stöcksjön som ligger närmare från Umeå tätort. Genom att ta vara på erfarenheter sedan tidigare men också genom modern teknik, måste det gå att få fram en säker bana. Rimligtvis går det att mäta (GPS, ekolod mm) var djupen finns och välja den grunda vägen. Hör gärna av dig om Du har kunskap om detta.

Varför är det så svårt i Umeå när andra städer kan? Vissa saker går det troll i eller är det viljan som saknas?

En sak som uppenbarligen inte har gått troll i är Curlinghallen (men det har ännu inte fattats några beslut). Många partier lovade i valrörelsen och nu är det egentligen bara arbetet med att gå från tanke till verklighet som återstår. Kul för Umeåborna att det blir en Curlinghall. Det har tagit många år att komma så här långt. Min gissning är att beslutet fattas i samband med budgetramarna för nästa år tas. Curling har förutsättningar att bli den stora seniorsporten i Umeå. Det finns redan idag många engagerade utövare som har kommit ganska långt upp i åldrarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.