Säg inte nej till mer handel

Veckohandlingen skedde på Strömpilen. Med självscannern i högsta hugg for jag omkring som en Clint Eastwood. Riktigt besvärligt blev det dock när jag lyckades lägga en av mina varor i fel kundvagn. Det enklaste hade naturligtvis varit och norpa tillbaks rengöringsmedlet (som jag lagt i fel vagn). Men tänk om jag skulle ta något som den andra kunden just hade slagit in i sin självscanner? En ny variant på snatteri. Den uppenbarligen kattägande vagnföraren hade dock inget emot att jag tog tillbaks min vara. Puh! – det är jobbigt att handla.

Ska Strömpilen utökas till det dubbla? Ja, den frågan hanteras just nu av kommunen. Balticgruppen vill utveckla, men frågan är om majoriteten av kommunens politiker vill det.

Det finns två typer av politiker. De som alltid ser möjligheterna och menar att problem är till för att övervinnas. Eller den andra typen som ryggradsmässigt säger: – det går aldrig, vi kan inte lösa trafikfrågan. Om Umeå ska finnas kvar på kartan som en framgångsstad är det nog mer problemlösning som behövs. Striden om Botniabanan förskräcker. Umeå behöver mer utveckling, inte mer avveckling. Umeå behöver mer handel. Problemet är ju inte att det handlas för mycket. Tvärtom. Umeå ligger efter när det gäller handelsutveckling.

Säg inte nej till mer handel! Lös trafikproblemen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.