Hög skatt ger bra bokslut för Umeå

Visst finns det pengar i Umeå kommun men de tycks lite ojämnt fördelade. Varken Socialnämnden eller För- och grundskolenämnden klarade sitt beting 2006. För- och grundskolenämnden menar att det är tillfälliga åtgärder (lagret med övertaliga lärare är fullt och måste helt enkelt lösas ut) medan i Socialnämndens fall är det brist på pengar.

Önskelistan på vad som kommunen borde bygga och lägga pengar till är sanslöst lång. För många är det mer spännande att bygga idrottshallar än att se till att det finns pengar till Socialnämnden.

Idag diskuteras i huvudsak bokslutet för 2006 på kommunfullmäktige och visst är det bra att Umeå klarar sig väl men underligt vore det annars med eget sedeltryckeri i form av fallrättigheterna och ett i jämförelse med liknande kommuner höga skattetrycket,

2 kommentarer

  1. En medborgare som hänger med

    Det känns konstigt att läsa din blogg idag när jag senast igår på radion hörde hur bl. a du och ditt parti inte ville skjuta till pengar till socialnämnden. Hur kan du sända två så olika budskap med så kort varsel?

  2. En som också hänger med

    Att skjuta till pengar är nödvändigt på kort sikt men att öka på antalet utövare och sänka skatten är mer långsiktligt. Umeå kommun är enligt statistik inte särskilt duktiga på att använda pengarna effektivt. Därför har vi hög skatt, stora intäkter från vattenkraften men ändå inte högre kvalitet i omsorgen. Vi kan bättre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.