Styr eller avgå!

Det kärva budskapet gav konsulten Axel Danielsson när över 300 lokalpolitiker från Västerbotten träffas för politiker utbildning i Lycksele idag. Styr själv eller lägg ut verksamheten på en privat entreprenör. I allt för många fall är det ingen som styr.

Själv har jag många gånger undrat var politiken har tagit vägen. Varför är inte ordförandena i de tunga nämnderna lika kända som kommunstyrelsens ordförande? Både kommunstyrelsen och nämnderna är valda av kommunfullmäktige att styra sin respektive verksamhet.

Kul att vara på en konferens där det mest intressanta sker i föreläsningslokalen. Hur ska politikerna styra verkställigheten? Det är den fråga som föreläsaren har lovat att den ska besvaras under dagen. Sällan (eller aldrig) har jag varit på en konferens där alla lyssnar andlöst. Ingen vill missa ett endaste ord.

Det skulle gå att höra en knappnål falla när han säger: Ni är ansvariga för all verksamhet inom Er nämnds ansvarsområde. Det kan Ni inte krypa undan!

2 kommentarer

  1. Göran Bergqvist

    Att lägga ut på en entreprenör är väl inget alternativ till att styra själv! Styret kommer man aldrig ifrån.

  2. Britt-Marie Lövgren

    Om du lägger ut på entreprenad så villkorar du ju också vad det är som ska bli utfört. Du bestämmer – någon annan utför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.