Mer EU-stöd till kommunerna!

Svenska kommuner är ointresserade eller har obegränsat med pengar att anslå till samarbete med kommuner i andra länder. Hur går det annars att förklara (enligt de uppgifter som jag fick) att av 1000 projekt i Europa inom området ’twinning’är det endast tre stycken som Sverige är med i.

Det är min summering av den stora internationella konferens, om möjligheten att få EU-stöd till projekt som handlar om kontakter mellan medborgare i olika länder, som jag har deltagit i på Rhodos i helgen,

Min uppgift blir nu att se till att budskapet sprids på hemmaplan. Tyskland, Frankrike och Italien ligger bra till och har förstått att det gäller att söka projektpengar för att få tillstånd mer utbyte. Sverige har ännu så länge satt sig på läktaren. Jag tror inte att svenska kommuner är ointresserade, snarare är det en slentrian att andra får söka pengarna, vi klarar oss ändå.

Om fem år är nästa konferens. Den gången ska Sverige inte sitta på läktaren. Det har jag tänkt att ändra på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.