Socialdemokraterna tänker om?

I senaste numret av Riksdag & Departement läser jag en liten notis om att socialdemokraterna i Visby presenterade material som ska ligga till grund för en ny skolpolitik

Även socialdemokraterna anser numera att det behövs mer ordning och reda och uppföljning av eleverna och hur alla elever ska nå målen. I valet ansåg många att socialdemokraterna stod för en skola utan tydliga kunskapskrav, slog partiet fast i sin valanalys. Nyheterna ska presenteras i oktober.

Ja detta är inget aprilskämt. Partiet som inte har sett några som helst problem med dagens skola eller att många elever faktiskt inte får grundläggande kunskaper i skolan, ska tänka om. Vad som var helt fel före valet kommer sannolikt att vara helt rätt till nästa val. Politik är verkligen det möjligas konst.

För övrigt anser jag att Lotten Lindström har en läsvärd blogg idag när det gäller sprututbytesprogram. Ibland krävs det omvärderingar av gamla sanningar. Att lyssna på argument både för emot är ett bra sätt att förbereda beslutsfattande. Socialnämnden i Umeå kommer att diskutera sprututbytesfrågan under hösten. Jag vet att det är många av mina fullmäktigekamrater i partiet som tycker att det är dags att ändra uppfattning. Men frågan är inte färdig diskuterad för vår del ännu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.