Träna med datorn

Bengt Bedrup och Gun Hägglund, tror jag hon hette, gjorde stor succé i TV:s barndom. "Träna med TV" hette programmet. Det principiella greppet håller fortfarande. Inget nytt under solen, tänker jag och bläddrar i en engelsk tidning: Träna med datorn är uppenbarligen det senaste för att minska t ex barnfetma.

I Sverige är det minskningen av idrottslektioner som anses vara skulden till överviktiga barn, i England är det arbetande kvinnor och i USA är det datorernas fel. Bill Gate (datorernas stora profet) håller därför på att utveckla ett motionsdataprogram som just nu provas på en skola i USA. Baktanken är att genom dataprogram få barn att röra sig mera. På stora skärmar visas programmet och barnen hoppar i takt (när det gäller stora grupper). Programmet kan också fungera interaktivt. Goda insatser belönas med glada tillrop. Var och en kan tävla med sig själv (och förmodligen med andra) att röra sig i takt till en viss rytm. TV rapporterar att det är populärt. Karaoke har blivit populärt i olika sammanhang.

Blir upp och hoppa den nya innegrejen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.