Jag tror på Umeå Universitet

Även jag hann vara på Nolia en stund igår. Uppenbarligen finns det en marknad för bubbelbadkar mm. Hemmabubblare får betala hög kostnad/bad (vem har dessutom plats med prylen i badrummet)? Köpte en packning till en rinnande kökskran och kände mig mycket nöjd med inköpet.

Läste i bladet att Sverige i framtiden kommer att minska antalet universitet, (knappast någon kioskvältare). 14 statliga universitet kan bli fem.

Att Umeå Universitet ligger bra till för att vara knytpunkten för norra Sverige är inte heller någon högoddsare. Men inget är självklart och konstiga saker har hänt förut när det gäller regionalpolitiska hänssynstagande (ex regementsnedläggelse etc).

Hög kvalité och prioriterade verksamhetsområden är säkert en nyckel till att finnas med i överlevnadstävlingen framöver. Bara de bästa Universiteten kommer att överleva när studenterna studerar rankinglistan och gör sina val. Umeå har starka kort på hand. Nu gäller det att inte förlora på upploppet. Ett skäl så gott som något att kommunen och Universitetet fördjupar sitt samarbete ytterligare.

Var tog t.ex diskussionen om det konstnärliga campus vägen?

Första arbetsdagen efter sommaren tillbringas i Stockholm, hinner därför inte med Nolia idag.

I kväll träffas Alliansgruppen i Socialnämnden. Allt är som vanligt utom vädret som är strålande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.