Vad blir det för väder?

Ikväll samlas politikerna för att lyssna och diskutera med Pär Holmgren, författare av Väderboken och metrolog på SVT. Vart tar vädret vägen och vad kan vi göra åt det?

Noterade just att den stora etanolsatsningen som skulle göras i Norrland har kommit av sig. Cellulosa till etanol blev inte riktigt den framgång som det var tänkt av bolaget Sekab. Själv har jag varit mycket fundersam till att bygga upp en produktion på det faktum att Eu har skyddstullar mot Brasilien som tillverkar sockerrörsetanol. Fler och fler har ställt sig tveksamma till att svensk etanolpolitik ska grundas på att stänga ute de som har de bästa förutsättningarna

Idag kommer dessutom, det på etanol världsledande landet, Brasiliens president Lula de Silva till Sverige för att stärka relationerna men också skriva på ett samarbetsavtal om teknikutveckling mm.

Nu ska den norrländska produktionen av etanol flyttas till Moçambique och Tanzania där lands köps upp. Tycker verkligen Umeborna att detta är något som de vill vara med på? Umeå Energi som är delägare till Sekab ska syssla med?

Hur detta ska finansieras har jag ingen aning om men blir inte förvånad om Umeå Energi vill ha stöd för att satsa mer pengar i Sekab för att kunna exploatera mark i Afrika. En stor fråga som måste diskuteras mera? Allt är inte guld som glimmer och alla insatser för miljön är inte så godhjärtade som det verkar. Det finns också en baksidor.

Detta måste diskuteras!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.