Grattis Umeå Södra och UIK!

Umeås roll som huvudstad för svensk fotboll på damsidan har stärkts. Även om inga segrar ska tas ut i förskott så vågar jag ändå sticka ut hakan och säga att Umeå IK återigen har säkrat ett SM-guld. Detta är fantastiskt med tanke på förväntningarna som vilar på spelarnas axlar.

I helgen som gick klarade dessutom Umeå Södra en inträdesbiljett till fotbollens finrum. Nästa år kan vi alltså se fram emot kamper mellan två Umeålag. Att Stockholm har många spelare och att två lag kan nå toppen är en sak, men Umeå? Det är helt fantastiskt!

Vad dessa framgångar betyder för Umeå är svårt att skatta. Helt klart är emellertid att större reklampelarare för en ung, kreativ och framgånsrik kommun är svårt att tänka sig. Något att tänka på när kommunens bolag ska fördela sina sponsorpengar framöver.

Grattis Umeå Södra och Grattis UIK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.