Världskongress i Sydkorea

Världskongress för kommuner och landsting/regioner i Sydkorea öppnas nu. En sak är annorlunda mot alla andra kongresser jag har varit på – kvinnorna lyser med sin frånvaro. Delegationerna består av män, män och åter män. Några få procent är kvinnor. Någon skojade om att det är gårdagens nationella makthavare som numera är dagens internationella globetrotter. Huvudtalare vid invigningen är tidigare presidenten i Portugal Jorge Sampaio.

Klimatförändringarna står i centrum här liksom på alla andra konferenser just nu runt om i världen. Ett annat ämne är kommunernas betydelse för den framtida freden. Den lokala nivån behövs mer än någonsin.

Borgmästaren i Paris välkomnar med att påminna om att det är de lokala politikerna som kan förändra världen genom att ta initiativ inom alla politiska områden. Världen är beroende av alla lokala politiker som arbetar för en bättre värld. En värld för fred.

Smangaliso från Sydafrika påtalade betydelsen av att lokala politiker från hela världen samlas för att diskutera inte bara problemet med klimatförändringar utan också lösningar, Afrika behöver teknologi för att kunna följa med resten av världen.

Presidenten i SydKorea betonar internationellt samarbeta mellan kommuner. Hållbar utveckling och klimatförändringar kräver samarbete. World.Expo 2012 kommer att gå av stapeln i Korea där klimatförändringarna kommer sättas i fokus.

I de stora invigningstalen är uppenbarligen alla överens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.