Svenskar i talarstolen!

Sveriges första talare var Kristina Axen Ohlin, från Stockholm. Att kvinnor inte har någon hög ställning i Union of Cities står helt klart. Efter ca 10 manliga talare (som alla talade betydligt längre än vad som var tänkt) var det Kristinas tur som sista talare. Vid det laget hade de flesta åhörarna lämnat lokalen (dock inte svenskarna). Det finns en del att arbeta för Sverige (och Stockholm).

Glädjande nog har jag träffat många starka afrikanska kvinnor. Det känns hoppfullt inför framtiden i organisationen. Det är inte bara kvinnor som saknas, även amerikaner är det ont om. Kanada har fler framträdande representanter men hela USA är i det närmaste osynliga. Vad det beror på har jag ingen aning om.

Andra svenskar som ska upp i hetluften är Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Lotta Håkansson Harju ordförande för den internationella beredningen (SKL), Madeleine Sjöstedt, kultur- och idrotts borgarråd i Stockholm. Sverige hävdar sig alltså bra även i detta sammanhang.

Ute är vädret soligt men blåsigt. Inne i den multistora kongresshallen med ett stort antal konferenslokaler, går "alla" 1800 deltagare runt i svart kostym och vit skjorta (slips för männen). Klädvalet är detsamma oavsett bakgrund. Där vid lag skiljer sig uppenbarligen inte konventionen mellan länderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.