Just do it!

Sätt igång och jobba är dagens budskap på Världskongressen i Jeju, Sydkorea. Om världen ska räddas måste arbetet startas idag. Vi behöver inga mer FN-rapporter, vi behöver inte fler pekpinnar. Det är här och nu som gäller. Om alla tar ett litet ansvar så blir det tillsammans mycket gjort.

Parallellt med det ordinarie programmet på kongressen, pågår det ett kvinnouppror. Irritationen över att kvinnorna har osynliggjorts är stor. I täten för upproret står kvinnorna från Afrika. Om det leder någonstans är dock mer oklart. Själva kongressförhandlingarna pågår just nu.

Snart lämnar den svenska delegationen Jeju i Sydkorea för att flyga till Tokyo. United Cities and Local Governments kongress är slut för denna gången. Nästa möte blir i Sydamerika om fyra år.

Är det meningsfullt att dra ihop så många borgmästare till ett enda ställe? 1800 delegater från världens alla hörn är här.

Ja, jag tror det är bra att träffas och byta erfarenheter. Det är bra att träffas för att öka förståelsen mellan städer, länder och kontinenter. Många lokala makthavare som drar åt samma håll över hela jordklotet kan göra skillnad. "Just do it" som borgmästaren i Liverpool så träffande uttryckte det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.