Ändra inte på barnbidraget!

Slagen dam. Det måste hända mera? Varför ska kvinnor tvingas att acceptera våld i nära relationer?

Hur länge ska vi acceptera att ungdomar slår ner varandra (och andra)? Vart är samhället på väg? Vad är föräldrarnas ansvar och vad är skolans ansvar? Varför abdikerar föräldrarna?

Är det ytterligare ett exempel på att vi lever i trygghetsnarkomanernas land, där myndigheterna tar över? Är det inte hög tid att diskutera föräldraansvaret? Eller är det välmenande samhället som är roten till att föräldrarna kopplas bort och sociala kopplas in?

Barn far illa och många gånger tar det alldeles för lång tid innan något händer. Det är min uppfattning efter 1 år som socialnämndens vice ordförande. Satsa på förebyggande åtgärder och ändra för all del inte på barnbidragsutbetalningarna. Att i jämställdhetens namn ge halva barnbidraget till papporna är sannolikt inte ett "Barnperspektiv". Risken är stor att det är barnen som får sitta emellan. Barnen blir förlorarna som så många andra gånger när perspektivet är de vuxnas rättigheter.

3 kommentarer

  1. Anna K Eriksson

    Jag håller helt med dig om att denna åtgärd-att föräldrarna delar på barnbidraget- inte är den första man skall ta till vad gäller att få ”rättvisa” mellan föräldrar. I de flesta fall så delas nog barnbidraget och de inköp som det kanske går till solidariskt och då finns det inget problem. Det symboliska i att det går till mamman är nog inte en tillräcklig anledning att just nu ändra. Däremot finns det säkert problem i de fall där mamman och pappan inte är överens eller där det t o m finns våld, hot och övergrepp och barn är inblandade. Man skulle vilja se en konsekvensanalys och också höra hur man tänker när detta anses vara så prioriterat.
    Pappor skall också förväntas ta halva ansvaret. Inte bara inkassera halva barnbidraget. Men det verkar de inte vara lika intresserade av. Inte halva föräldraförsäkringen åtminstone.

  2. Hank

    Vilket trams! Hur har du mage? Allt fler män tar alltmer ansvar för sina barn och i allt för många fall ställer sig mamman och mormor i vägen för att lämna det utrymme som han skulle vilja ha. När det gäller föräldraledigheten så är det ju numera ett allmänt känt faktum att det ofta. alltför ofta, är mödrarna som vägrar släppa i från sig sin ”mamma-ledighet”. SKÄRP DIG!!

  3. Anna K Eriksson

    Nej du, Hank, jag kommer inte att skärpa mig;-) Jag har också mage att säga att det är bara att hoppas på att ni stackars överkörda män står på er och driver igenom en individualiserad föräldraförsäkring. Om det nu är det ni vill ha. Det vore ju smidigt om ni gjorde gemensam sak med alla de kvinnor och män (sossekvinnor, F!-kvinnor/män, v m fl) som försöker driva den här frågan. Jag vet att det kommer att bli verklighet så småningom, men det går för långsamt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.