Europarådet

Strasbourg onsdag
Samma debattt som hemma men på andra språk. Så kan en sammanfattning av vad som pågår här i Strasbourg se ut. Just nu diskuteras immigration och boende. Förra punkten på dagordningen var hur miljötänkandet i städer ska utvecklas.

Europarådet är en pratklubb MEN att människor träffas och diskuterar gemensamma problem innebär ett utbyte av tankar och idéer. En pratklubb för freden men också för att visa att tillsammans gör det skillnad. Mänskliga rättigheter är ledstjärnan för alla diskussioner.

Jag har förberett en fråga på nästa punkt på dagordningen nämligen ’gatubarn’. Flera länder i Europa har jätteproblem med ungdomar som lever utanför samhället (ofta illegalt). Det svenska sättet att agera går kanske inte att överföra rakt över men jag tänker trycka på att förebyggande verksamhet är viktig. Ingen väljer att leva ett liv i misär med droger, prostitution etc. Finns det alternativ för Europas gatubarn?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.