Unga lagöverträdare i fokus

Radions nyhet idag har varit att samhället reagerar långsamt på unga lagöverträdare – särskilt fokus riktas på Socialnämnderna i Sverige som alldeles för ofta ligger alldeles för lågt.

En intressant fråga där Umeå inte har särskilt mycket att skryta med så här långt. Under våren har ärendena (olika typer av anmälningar) hopat sig. Åtgärder har satts in den sista månaden för att komma ikapp med pärmen för inkomna ärenden.

Poängen är naturligtvis att snabbt sätta in åtgärder. Om inte samhället bryr sig är risken överhängande att det blir fler överträdelser och till slut grövre brottslighet. Det är min absoluta uppfattning att Umeå kan bättre. Utvärdering, analys och insatser för förbättringar behövs. Alliansen i Umeå satsade extra resurser på detta. Tråkigt nog gick det inte igenom men det måste gå att omdisponera pengar. Detta borde vara ett prioriterat område.

Förutom besök på socialtjänsten för att få veta mer om läget i Umeå har dagen ägnats åt att sätta ner fyndplantorna, från Forslunda gymnasium, i jorden. Utförsäljning igår och idag av plantor. Är det verkligen konkurrens neutralt att en gymnasieskola säljer plantor till allmänheten till kraftigt subventionerade priser? Ska för övrigt träffa Svenskt Näringsliv senare idag.

2 kommentarer

  1. Peter Svensson

    Om du nu anser att det är osund konkurens köp av någon annan och stöd den företagaren då. Du kan ju inte först köpa och vara glad över att du fick köpa de så billigt och sen komma och gnälla med Svenskt näringsliv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.