Ekmans på torget viktigt för Umeå

Nu går även Benny Karlsson till försvar för Ekmans blommor på torget (vk debatt idag). Bra tycker jag. Det är dags för en folkstorm mot de krafter som inte förstår värdet av en aktiv torghandlare med blommor, frukt och grönsaker. Det finns många som drömmer om att torghandeln skulle vara ännu mer aktiv när det gäller försäljning av odlade varor av alla de slag. Att bondens marknad hade ett mer permanent liv. Men i väntan på att den näringen ska utvecklas så måste verkligen Ekmans kunna få en vettigt kontrakt med kommunen.

Vad är mest värdefullt för umeborna? Ska torget reserveras för: Tjejer som springer så fort de kan på stilettklackar eller Ekmans blommor?

Allt detta går naturligtvis att lösa med vettig planering (och kanske ersättning för inkomstbortfall till Ekman om förändringar måste ske). Bra med aktiviteter på torget men inte på bekostnad av torghandlare som Ekmans blommor.

Dessutom jättebra att det återigen blev filmvisning. En riktigt bra verksamhet som förhoppningsvis kan utvecklas ytterligare framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.