Umeå Universitet populärt!

Kul att Umeå Universitet håller ställningarna som ett mycket populärt och framgångsrikt universitet. Fler studenter som läser men dessvärre inte alla som flyttar till Umeå. Antalet helårsstudenter minskar samtidigt som kortkurser och distanskurser ökar.

Mycket tyder alltså på att studenternas del av befolkningsökningen i Umeå kommer att minska. Här krävs det riktade marknadsföringsinsatster för att de som läser i Umeå på distans också på sikt kanske också väljer att flytta till Umeå!

Det tänkta 200 000 personer målet 2050 känns allt mer avlägset. Frågan är om socialdemokraterna och moderaterna kommer att vidhålla den linjen på fullmäktige på måndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.