Pengar över i kommunkistan?

Umeå Kommun går med vinst. Mest pga kommunens delägarskap i fallrättigheterna. Kommunen har helt enkelt en egen sedelpress som förser kommunen med extra pengar.

Om kommunen har så mycket pengar – hur är det då möjligt att åldringar måste gå lägga sig klockan 17.00, för att det saknas personal? Den frågan har jag ställt till det styrande partiet. Det går helt enkelt inte ihop sig. Att kommunen har gott om pengar verkar inte tillfalla kommunens basverksamhet direkt.

Idag och imorgon är jag i Stockholm på SKL-dagarna. Sveriges Kommuner och Landsting samlar politiker som innehar SKL-uppdrag till möten varje månad.

Hur ska vi bo när vi blir gamla? Är frågan som jag ska diskutera större delen av dagen. Med tanke på att Umeås pensionärer och äldre äldre kommer att öka dramatiskt de närmaste året så gäller det att redan nu börja fundera på hur det ska se ut.

Ikväll träffar folkpartigruppen forskningsministern Lars Leijonborg och förhoppningsvis har jag glada besked med mig hem om kommande regeringsbeslut.

Umeå Universitet går som tåget vilket bådar gott för framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.