Många arenor blir det kommentar till VK-artikel

Mellan måndag och torsdag har Holmlund uppenbarligen ändrat sig. I måndags skrev jag i min blogg några rader om att det verkar vara många arenor på gång (som ska delfinansieras med olika evenemang) och vad händer i framtiden med Umeå Arena?

I polemik mot min blogg om "Många arenor blir det" skriver Holmlund

"Jag såg idag att Britt-Marie Lövgren funderade över alla arenor som är ute för diskussion. Vi har full kontroll över läget och den planerade om och tillbyggnaden på Gammliavallen måste göras. Pengarna för detta och driften finns i budget."

I torsdagens blogg hade han uppenbarligen ändrat sig:
"Vi har funderingar på en ny evenemangsarena och i en sådan får stora arrangemang hållas och det finns inte ekonomiskt utrymme att bygga för mera. Nuvarande byggnationer på Gammlia och för friidrotten finns i både investeringsbudgeten och i driftbudget och måste köras igång."

Just det där med "full kontroll över läget och den planerade om och tillbyggnaden på Gammliavallen" tycker jag är intressant. Det känns inte alls som full kontroll. Öppna de stängda sammanträdesrummen och ta en diskussion med hela idrotten om fördelarna med en "jättearena" och vilka framtida vinster det kan ge för Umeå.

För mig blev det helt uppenbart i måndags att det inte finns någon som helst gemensam planering för de olika arenorna i Umeå. Därav VK:s huvudrubrik idag ’Politisk helomvänding – innebandyarenan stoppas’. Om jätte-evenemangs-arenan ska komma till kräver det naturligtvis en kraftsamling av befintliga resurser. Samtidigt som innebandyn självklart måste få sin utlovade hall. Men frågan om 3 500 åskådarplatser kvarstår alltså.

Allt detta måste naturligtvis diskuteras mera med alla berörda!

Det saknas en övergripande planering i Umeå. Det är återigen helt uppenbart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.