Barnen får betala priset

För någon vecka sedan lämnade jag in en interpellation till För- och grundskolenämndens ordförande Margareta Rönngren om hur man kommer att klara det mycket tydliga målet från Kommunfullmäktige om 15 barn i barngrupperna i förskolan från 2009.

Interpellationen ska diskuteras i fullmäktige på måndag den 27 (i varje fall ska det finnas ett skriftligt svar ifrån Margareta) men redan idag kunde vi läsa i VK att först 2011 kommer målet att uppfyllas. Man baxnar och tar sig för pannan!

I sitt budgetäskande i våras bad nämnden om ett tillskott om 15 miljoner kronor för att klara målet. Det fick man, men också ytterligare 25 miljoner kronor för andra behov. För mindre än ett halvår sedan sade nämnden att man skulle klara målet om man fick 15 miljoner. Ansvaret vilar tungt på nämndens ordförande, tillika förskolläraren Margareta Rönngren. Man måste fråga sig vart pengarna tar vägen – eller är det så att kulramarna inte räckte till vid beräkningarna i våras?

Föräldrar och barn i Umeå är lurade. Under ett par års tid nu har Margareta Rönngren upprepat sitt mantra "nästa år" eller "näst-nästa år" då fixar vi mindre barngrupper. Så blir det helt uppenbart inte. Barnen, de barn som nu vistas i förskolan, får betala priset för en usel planering. Vilken glädje har dagens treåringar av att barngrupperna blir mindre hösten 2011?
Om det nu blir bättre 2011. Man får nog citera Rellingen, är jag rädd?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.