Kommunfullmäktige!

Kommunfullmäktige debatterar vidare. Idag har jag bl.a debatterat: varför Umeå Kommun är urursel på att tillse att de som går på Svenska för Invandrare också får praktikjobb hos kommunen. Staten betalar merparten av kostnaden. Antalet just nu ligger på 14-17 stycken. Den intresserade kan gå in och se aktuell siffra på arbetsförmedlingens webb sida.

Visst borde större krav kunna ställas på en arbetsgivare med 11 000 anställda. Det visar på att kommunen och den kanske blivande kulturhuvudstaden 2014 inte är särskilt intresserade av att ge en god introduktion i arbetslivet för invandrare.

Dessvärre verkar ingen i kommunledningen vilja göra mer i frågan, beklagligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.