Virus i datorn och krånglande telefon

Datorer och telefoner ska bara fungera! Lyckades skaffa virus till datorn genom en enda feltryckning.

Alaska Airlines tackade för biljettbeställningen och berättade att de har debiterat mitt kontokort $448. Lätt nervös öppnade jag filen med den påstådda biljetten – och datorn blev svart. Någon debitering på kontokortet har så här långt inte synts till. (Håller tummarna för att det ska förbli på det sättet).

Vad är egentligen syftet med att försöka ’sabba’ datorer? Är det känslan av makt när det står i tidningen hur många som får problem? Att en och annan kan känna lycka över att forcera säkerhetsanordningar för försvarshemligheter etc. går att förstå men att bara förstöra för andra…

Till allt elände har telefonen bestämt sig för att när det ringer så slutar den att fungera. Visserligen blir det trist och lugnt men nervöst eftersom jag just nu inte har någon aning om vilka som söker mig eller varför.

Förutom stoppfull sammanträdesdag mellan 08.30–21.00 så måste dator och telefon fixas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.