Dåligt städade sjukhus

Idag läser jag i DN om den bristfälliga städningen på Danderyds sjukhus. Helt klart är problemet – som så ofta när det gäller den här typen av upphandlingar! – att beställaren gjort en alldeles för dålig kravspecifikation. När det gäller Danderyd uttalar sig chefen för städbolaget, Niclas Bengtsson, och säger att han inte har något emot ett system där städningen och hygienen på sjukhusen kontrollerades på samma sätt som till exempel restaurangnäringen. Han skulle välkomna besök av till exempel en kommunal miljöskyddsinpektör.

Man tar sig för pannan! Kan det verkligen vara möjligt att städningen på restauranger styrs av en striktare lagstiftning är städningen inom sjukvården? Hur gick detta till?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.