Våld mot kvinnor!

47 staters jämställdhetsexperter sitter i salen på Europarådet, mestadels kvinnor. Gruppen jobbar fram förslag till jämställdhetsministrarna för att utveckla jämställdhetsområdet. Själv är jag observatör och ska tala imorgon. Ämnet är Våld mot kvinnor, och vilka åtgärder kommuner och landsting i Europa har vidtagit för att förhindra detta.

Jämställdhetsbudgetering är också ett stort ämnesområde. Från svensk sida pågår just nu inte så många aktiviteter på området. Helt klart har det varit svårigheter att föra frågan från idé till verklighet.

Ett problem för Europarådet är bristen på pengar och många aktiviteter ställs in på grund av detta. Europadomstolen slukar mer och mer pengar och tränger undan politiska och framförallt tjänstemanna aktiviteter (som den som jag sitter på just nu).

Min roll är alltså att vara en röst för samtliga kommuner och landsting i 47 länder. Ett omöjligt uppdrag naturligtvis men det är fantastiskt att få vara med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.