Vård, skola och omsorg – viktigast av allt!

VK avslöjar att många umebor tycker att 100 miljoner kronor är för mycket pengar att satsa på kulturhuvudstadsåret. Vård, skola och omsorg är viktigare, är en allmän uppfattning.

Jag håller fullständigt med, viktigast av allt är just dessa områden. Det är också därför som kommunen under en femårsperiod satsar ungefär 7.500.000.000 kronor på socialnämndens verksamhetsområde (där det mesta går till äldreomsorg), ungefär lika mycket på för- och grundskolan och likaså ungefär 2.800.000.000 på gymnasieskolan. På fem år alltså – precis som att de 100 miljoner kronorna till kulturhuvudstadssatsningen ska räcka i 5 år.

Så vad kommer vi då att få för pengarna? Givetvis högkvalitativa konstnärliga upplevelser och dessutom ska pengarna användas till att ännu fler ska få tillgång till kulturen och, inte minst, att unga människor ska få möjlighet att förverkliga sina drömmar.

Det är precis som hemma: viktigast av allt är mat, kläder och tak över huvudet. Utgifterna för det måste komma först. Men sedan vill jag nog ha en liten blomma, också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.