Jag håller med Dig, Lennart!

Att Socialstyrelsen har riktlinjer för att godkänna adoptivföräldrar är givetvis helt rätt. Men nu har det sannerligen gått för långt! Någon garanti att föräldrar lever tills barnet blir vuxet finns över huvud taget inte. Om Socialstyrelsen har dessa riktlinjer måste kommunerna använda sitt sunda förnuft – riktlinjer är riktlinjer och inte tvingande bestämmelse. Parallellt med detta måste krafter ägnas åt att få Socialstyrelsen att revidera sina riktlinjer.

Rims och reson måste vara styrande i myndighetsutövningen – elitmänniskor kanske inte alltid är de mest lämpade föräldrarna.

2 kommentarer

  1. Per

    Det du skriver är kanske adresserat till dina väljare och inte har bäring på hur det i praktiken kommer att fungera. När man beslutar i dessa frågor så måste väl dessa riktlinjer ha stor påverkan på beslut.
    Visst måste väl ålder vara en viktig parameter och även kroppsvikt. Ingen tycker väl att alla överviktiga är knäppa för det men man kanske inte passar som adoptionsförälder.
    Barnets behov ska tillgodoses, det är inte adoptivföräldrarnas behov.
    Jag tycker det är rätt att gå ut med dessa riktlinjer.

  2. Ung och vältränad

    Men vikten? Ok, hur gammal som helst bör man väl inte vara men gränsen som de satt gällande vikt är inte speciellt hög. Någon måtta får det lov att vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.