S+mp+v=sant!

Efter veckor av förvirring tvingas Mona att ta med Ohly i vagnen. Genom att uppträda enigt har oppositionen samlat sig? Frågetecknen är många. Inte minst fd partiledaren Göran Persson som starkt uttalade för en tid sedan att det är för tidigt att bestämma regering innan valet. Om detta är det uppenbarligen ingen enighet mellan nya och gamla socialdemokrater.

Ett lokalt tankeexpriment ger vid handen att inte mycket skulle bli gjort i Umeå om varje beslut först skulle skärskådas av v + mp.

Vägpaketet som inte minst är viktigt för att rädda jobben skulle helt klart vara i fara. Ö-bebyggelse skulle sannolikt vara svårt att genomföra enligt de nu skisserade planerna. Handelns möjligheter att utvecklas skulle klart begränsas.

Vad vill egentligen socialdemokraterna? Regera till varje pris eller genomföra den politik de tror på? Uppenbarligen finns det ett stort utrymme till kompromisser. Är allt förhandlingsbart?

Jan Björklund uttalade i DN – ’Det får mig att rysa. Lars Ohly är kommunist. Nu ska han få utforma socialdemokraternas nya utrikespolitik’.

Frågan är vad som är värre Ohly som finansminister eller utrikesminister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.