Umeå Kulturhuvudstad?

Snart får vi veta om Umeå går vidare i Kulturhuvudstadstävlingen. Umeborna är i alla fall övertygade om att Umeå är bäst (även om inte alla gillar prislappen).

Hur som helst så tycker jag att kulturhuvudstadsgruppen kan känna sig nöjda med vad som har gjorts så här långt. Att ha en stad bakom sig när de sitter och väntar är inget dåligt betyg åt gruppen.

Själv fick jag vara med på mötet i Liverpool som var precis som VK beskrev det idag. Försiktigt, försiktigt frågade jag övriga deltagare vad de tyckte om materialet som var tillsänt oss. Sammanträdet blev sedan oerhört konstruktivt även om det tog en oväntad vändning.

Jag fortsätter att hålla tummarna men vill redan nu rikta ett tack till Marie-Louise Rönnmark som har lett arbetet. Med stor lyhördhet, utan prestage men med mycket fast hand har hon rattat gruppen. Jag är fullständigt övertygad om att Umeå går vidare och att gruppen får ett förnyat mandat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.