SKL och Paris!

Sammanträdesdag på Sveriges Kommuner och Landsting. Hejade i frukost matsalen på Anders Selleström och Marie-Louise Rönnmark från Umeå. Tillsammans med kommunal- och landstingspolitiker från hela landet har vi sammanträdesdag i Stockholm.

Ett viktigt tillfälle att vara med och diskutera i stort sett alla politikområden som finns (eller i varje fall allt som rör kommuner och landsting). I eftermiddag sammanträder min beredning (Internationella). Därefter åker jag till Paris för att medverka vid en konferens där EU:s 27 staters ’borgmästare’ (eller motsvarande) möts. Jag ersätter SKL:s ordförande Anders Knape.

Mitt anförande (ska hållas imorgon fredag) handlar om ’Hur Sverige klarade den ekonomiska krisen på 90-tal’.

Mörkret i tunneln kommer att ta slut men det gäller att göra mer under tiden: Bygg ut infrastrukturen, tidigarelägg investeringar och varför inte renovera de kommunala lokalerna. Kommunerna är Sveriges största fastighetsägare. Rimligtvis finns det en del att göra.

En kommentar

  1. Leif Berglund

    säger du som det är ”det är bara att välja en socialdemokratisk regering”eller blir det borgligt snömos med ”utanförskap” och ”arbetslinje” (faktiskt två uttryck som myntades av (S) men då hade en annan innebörd)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.