Extramöte med individ- och familjeomsorgen

Slut på julledigheten! Extramöte med anledning av akuta händelser inom området barn, unga som av olika skäl far illa och vuxna missbrukare. Det händer saker hela tiden ute i verkligheten. Många barn och ungdomar har inte haft någon ’lycklig, mysig jul’ att glädja sig åt.

Ett annat ämne som säkert kommer att diskuteras på det efterföljande presidiesammanträdet är kontinuiteten inom hemtjänsten. Britt Jakobsson har (som VK rapporterade idag) på två veckor träffat 20 olika personer som fått i uppdrag att hjälpa henne med bl. a personlig hygien efter hennes operation.

Att det överhuvudtaget blev känt är därför att hon har skickat brev (till bl,a mig som jag lämnade över till VK eftersom det automatiskt blir offentlig handling). Det som står i tidningen medför snabbare åtgärder än ärenden som inte blir allmänt kända.

Det sägs ganska ofta i Umeå kommun att politikerna inte ska bry sig om hur arbetet utförs (av tjänstemän i kommunen). Det anses inte vara politikernas bord. De ska hålla sig borta från alla detaljer.

Inget kan vara mer missvisande. Att hemtjänsten i Umeå har en bristande kontinuitet i jämförelse med övriga kommuner i landet är i all högsta grad en politisk fråga. Hög tid att gå från prat om hur det borde vara till handling och se till att det händer något.

Politiken måste kliva ner från läktaren och ta över spelet.
Det duger inte att ligga bland de sämsta när det gäller kontinuitet inom hemtjänsten. Umeå ska leda ligan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.