Vad ska hända på kajen och flytten av biblioteket?

Fortfarande kvarstår frågan om kajen! Trots åratal av utredningar handlar frågan just nu om att biblioteket ska flyttas (eller inte)? Andra kommuner har kulturhus nära vatten ( typ Luleå, Halmstad och framförallt utomlands).

Men är det inte lite fel ordning på diskussionen? Vad är det som behöver finnas i ett nytt hus på kajen? Vilken fråga är det som ska lösas? Om biblioteket behöver mer yta (och när det behövs) kanske det går att ordna på befintlig plats.

Hur mycket pengar går det att avvara till ett nybygge och kommer det i så fall att vara på bekostnad av sämre öppethållstider och färre bibliotikarier?

Eller är det snarare så att filialbiblioteken ska utvecklas mer och pengarna ska läggas på en ökad tillgänglighet ute i stadsdelarna.

Mycket att fundera på innan beslutet fattas. Mer substans krävs!!

2 kommentarer

  1. Lars Petter Björkman

    Ja vilka behov finns det egentligen för biblioteken i Umeå? Det sista man borde göra är ju just att bygga ett nytt hus för detta och det dessutom på stans mest attraktiva tomt = högt pris. Det är väl bättre att låta entreprenörerna i stan utveckla kajområdet. Det skulle även göras mer utefter vad umeborna själva skulle vilja ha än vad ett kulturens hus är. Om det innebär att kommunen måste sälja en del mark se då till att få bra betalt bara.

    Kulturens hus är endast politiker och kultarbetares våta dröm. Jobba vidare på att pengarna går till något annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.