Barack Obama

Idag tillträder USA:s första svarta president. Världens förväntningar är enorma. Nu ska det äntligen bli fart på ekonomin (800 miljarder dollar ska satsas). Fredsprocessen i Mellan-Östen ska ta fart på allvar och banksystemet återfå sin trovärdighet.

Stora uppgifter för en enda person. Tilltro är en yttersta exklusiv vara i dag när misstron om framtiden är total. Att det finns ett hopp ut ur erländet kan säkert få börserna i världen att vända, vändande börser ger jobben tillbaka, jobben tillbaka ökar köpkraften.

Barack Obama tar världen ur recessionen. Förutsättningarna finns att han kommer att lyckas.

När Barack Obama håller sitt öppningstal sitter jag och diskuterar välfärdsfrågor på Umeå Folkets Hus tillsammans med Metalls ordförande m. fl.

Misstänker starkt att den debatten – till skillnad mot Obamas installationstal – inte kommer att skriva in sig i världshistorian.

2 kommentarer

  1. Markus, arbetar med utbildning i ledarskap

    Hej Britt-Marie!
    Hittade din blogg av en ”slump” när jag sökte på Internet. Läste några inlägg, härlig energi och ett härligt sätt att göra politiken mer tillgänglig tycker jag.
    Fastnade för detta inlägg då mitt perspektiv på världen ofta är ledarskap. Jag ser Obama som ett mycket intressant exempel på ledarskap.
    Jag tror som du skriver att tro är en av de viktigaste egenskaperna för en ledare. Att kunna se det som ännu inte är synligt, och att förmedla denna bild till sina medmänniskor så att de också tror.
    Avslutningsvis, kanske du inte tror att ditt möte i Folkets Hus kommer att skriva in sig i världshistorien, men tänk om…vore det inte spännande om vi gick in i alla våra möten med inställningen att kanske, kanske kommer detta möte att påverka så mycket, utan att jag idag kan se exakt hur, att det kommer att skriva in sig i historien.
    Och hur kan jag använda mitt ledarskap under detta möte för att ge så mycket som möjligt för att bidra till att historia skapas?

  2. Britt-Marie Lövgren

    Jag tror som du! Det gäller att vara övertygad om att varje möte kommer att innebära förändringar. Att just jag kan åstadkomma förändringar!

    Det var ett av skälen till att Umeå faktiskt blir Europas Kulturhuvudstad 2014. Tron på att det kommer att gå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.