Nej till höghus, på Brogatan!

Länsstyrelsen har satt ner foten och säger nej till höghus på Brogatan! Kanske inte helt oväntat men ändå ett fall framåt.

Nu är det inte enbart Folkpartiet, boende i området, allmänhet utan också länsstyrelsen som sätter ner klackarna.

Att detta skulle bita på Holmlund och Co är väl knappast troligt men någon form av tankeväckare borde det rimligtvis bli för övriga beslutsfattare.

2 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Nej till badhus, på Nannakvarteret!

    Tänk om det funnits ett oberoende expertorgan som visat på det dåliga i äventyrsbad med 50-metersbassäng mitt i citykärnan utan utemiljö intill och utan utvecklingsmöjligheter.
    Då hade detta expertorgan sagt nej till badhus/simhall på Nannakvarteret.

    Nu får vi som ser alla brister i badplaneringen (påminner om de brister länsstyrelsen skriver mot höghusplanerna) vara de som försöker väcka Umeås politiker. I mitt fall idag (4/2) med en insändare i VK om ”Cynismens badplanering i Umeå”, där simföreningarnas framtid riskeras då badföretagen kan ta över all simundervisning, även före skolåldern där simföreningarna nu får ha simskolor och simlekskolor.

    Hoppet står till att det finns ”simkunniga” politiker som i ”elfte” eller ”tolfte” timmen ändrar bad/simplanerna i Umeå. Lösningen är 50:an till IKSU och äventyrsbadet till privata intressen på Nydala.

    Kanske Folkpartiet vill ”bryta isen” och ”starta vågen” för simidrotterna i Umeå?

  2. Kjell Åke

    Får inte Lennart sina höghus på grund av att experterna säger nej, så springer han väl till länsstyrelsen , som han förut i gjorde i Öbackafrågan, då han pratade med sin partivän och landshövding Lorenz A. Då får han sin vilja fram! Han sitter ju själv i Länsstyrelsen och vet hur en slipsten ska dras!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.