Grattis Lennart!

Enligt opinionsundersökningar har en övertygande majoritet av svenskarna åsikten att kärnkraften behövs även i framtiden Det är därför inte särskilt förvånande att överenskommelsen inom alliansen gällande fortsatt användning togs emot med öppna armar. Lovord kom också från såväl industriföretagare som fackligt håll. Från oppositionen var det dock inte lika muntert. Sahlin, Ohly och Eriksson förklarade direkt att avvecklingen av kärnkraften kommer att fortsätta om de vinner valet 2010.

Trots Sahlins övertygelse om avveckling är socialdemokraterna splittrade i frågan. En av de som länge förespråkat fortsatt kärnkraftsdrift är Lennart Holmlund. För bara någon vecka sedan skrev han och flera andra socialdemokrater en debattartikel i Expressen där de bl.a. klargjorde att: ’Energipolitiken är ett område där vi svårligen ser att vi kan utforma en politik tillsammans med V och MP.’ De menade också att det inte går att stödja en politik där ytterligare industrijobb försvinner.

Grattis Lennart! Din vilja har gått igenom i och med regeringens överenskommelse. Nu gäller det dock att sätta press på Mona Sahlin och övriga i partitoppen så att de ändrar sig i frågan. Tyvärr verkar hon redan bestämt sig för att samarbetet med miljöpartiet och vänstern är viktigare än allt annat. Till och med viktigare än industrijobben.

En kommentar

  1. Krister Larsson

    Såg att de på vänstersidan enats om att inte lägga ner reaktorer förrän de kan ersättas med alternativ. Låter ju bra men om alternativen uteblir och de gamla reaktorerna faller för åldersstrecket. Hur gör de då? De vill ju absolut inte bygga nytt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.