Eu och Dragonskolan!

Morgonen började med en träff med gymnasieungdomar på Dragonskolan. Tillsammans med KD:s EU-kandidat Erik Sedig fick jag tillfälle att berätta om min syn på EU.

Ett giggantiskt fredsprojekt. Från idé om ett samarbete mellan Frankrike och Tyskland kring kol- och stål, till att hela 27 länder är samlade i en och samma union. Det är verkligen en fantastisk utveckling som säkert ingen kunde förutse.

Det är spännande att leva och få vara en del av utvecklingen. Just nu strider jag för mer jämställdhet i Europa och hoppas på att få bli rapportör i Europarådet (inte att förväxla med EU). Europarådet jobbar med mänskliga rättigheter och har 47 medlemmar (ännu större). Men till skillnad med EU finns det ingen lagstiftning utan alla överenskommelser bygger på att samarbeta mera.

En del tycker att kommunalpolitiker inte ska engagera sig i internationella frågor. Inget kan vara mer feltänkt. Varför skulle vi som faktiskt vet hur det fungerar i kommuner och landsting i Sverige inte kunna diskutera detta med kollegor i andra länders kommuner och landsting?

Internationellt samarbete handlar till väldigt stor del om vardagsfrågor. Hur har ni löst äldreomsorgen? är ett exempel på en fråga som många vill ha svar på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.