Var ska Arenan ligga?

Vågar vi vidga sinnet i Umeå och anse att centralt läge, möjligen kan vara något mer än Rådhustorget? När jag läser åsikten att sjukhuset, Universitetet och Östra station ligger långt bort (utanför Umeå) undrar jag hur det är ställt. Eller är det inte det som avses när Hamrinsberget sägs vara ocentralt.

Baltic-gruppens förslag till arena på Hamrinsberget måste betraktas som centralt. Och dessutom i direkt anslutning till Botniabanan (med tanke på att många ska komma tillresande till evenemangen).

För egen del har jag en väldigt pragmatisk inställning till placeringen av Arenen. Om Baltic är beredd att medverka till att Arenas överhuvudtaget kommer till stånd så måste detta naturligtvis vägas in som en mycket viktig pusselbit.

Umeå har en fantastisk tur att Balticgruppen och Krister Olsson har varit beredda att stötta på det ena och andra projektet. Dessutom rör de ständigt om i grytan vilket är bra för den offentliga debatten.

Imorgon ska kommunen få mer information om Badhusförslagen. Vem påstår att det är ekonomiskt besvärliga tider? I Umeå ska det byggas både badhus, Arena och tyvärr också ett parkeringsgarage (som kommer att förfula staden i åratal under byggnationen) mm.

Mer om detta i min nästa blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.