Arena i Hamrinsberget = ett landmärke som Umeå behöver!

Balticgruppens förslag att lägga en evenemangsarena i Hamrinsberget känns otroligt fräscht och intressant; med eller utan badanläggning.

Faktum är att Umeå saknar ett riktigt intressant arkitektoniskt landmärke! Kvarteret Bryggeriet är förvisso en god början för att "skapa staden", men hittills har vi saknat ett intressant landmärke av mer offentlig karaktär. Jag kan inte föreställa mig annat än att alla hellre vill se ett spännande, tilltalande, häftigt hus än en förvuxen islada, även om den skulle ligga i centrum.

I Umeå finns en underlig uppfattning om vad som är "centralt" – 1 km från Rådhustorget kan väl knappast betraktas som ocentralt, i synnerhet som läget är osedvanligt väl försörjt vad gäller bussar.

Det känns som att det är nu det gäller – låt inte Jante bestämma utan bejaka ett intressant projekt, som verkligen sätter Umeå på kartan!

3 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Bra att nu någon politiker ser möjligheterna med Balticgruppens arenaidéer och även med bad/sim-förslagen. Det har hänt mycket på de två år sedan beslutet om badplanerna på Nanna-grusplanen.

    1. Att idrotter lokaliseras alltmer till campus/IKSU som ger idrottsuniversitet för fler sporter.
    2. Att vikten ökar av att pröva bygg/väg-planer utifrån hållbart perspektiv med energitänkande.
    3. Att kulturhus, nytt bibliotek, handelsytor och hotell mer behöver centrumutrymmen än äventyrsbad/50:a.

    Plus nu Balticgruppena evenemangs-bad/sim-arena förslag på Hamrinsberget. Besök gärna berget och omgivningarna, t ex från Svingen och det känns givet att detta förslag måste få synas ordentligt och det snarast. Badplanerna på Nanna kan ta en time-out under tiden.

  2. putte

    Hamrinsberget är ett fantastiskt ställe för ett arenabygge. Rätt unikt för Sverige också. Se nu till att ta bort alla jäviga konsulter och tjuriga, prestigestinna politiker, och klubba ett beslut så fort det bara går. Det kommer ju i sedvanlig Umeå-anda att överklagas minst en gång, och därför försenas och fördyras projektet. Vid bangården blir det trafikkaos, och det är inklämt långt från studenter och resecentrum, så ur den synvinkeln är Hamrinsberget oslagbart. Bygg inte för liten arena nu bara…

  3. Britt-Marie Lövgren

    Svar till putte (2009-09-25 15:46)
    Glad att du supportar Hamrinsberget. Jag tror som du att det är det absolut bästa alternativet. Det gäller att få människor lyfta blicken och titta lite längre in i framtiden. Just nu verkar alla stirra sig blinda på sina egna tånaglar. Det som vill mest vinner är en bra devis att leva efter. Hamrinsberget en vision som håller hela vägen fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.