Sämst i klassen igen!

Flytta från Västerbotten om du behöver hjälp från barn- och ungdomspsykiatrin. Nä, riktigt så eländigt är det kanske inte. Det går att ställa sig i kö och så småningom kanske du får hjälp. Men om du vill ha hjälp snabbt är det sannolikt bättre att bo någonannanstans i landet.

Nu är det alltså bekräftat det som har varit uppenbart. Det fungerar helt enkelt inte. Senast 2011 ska alla landsting kunna erbjuda barn och ungdomar behandling inom psykiatrin inom två månader. Tuffa pix för landstingsledningen att få ordning på detta.

Det är fullständigt obegripligt att just den gruppen – de sköra bland sköra – som förutom personligt lidande dessutom kostar samhället osannolika pengar i olika insatser (kanske beroende på att de först ska stå i kö för att få hjälp).

Mycket lidande (och pengar) hade kunnat undvikas. Vad gör landstinget?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.