Kommunens relation med Baltic!

Hur står det egentligen till med kommunens relation till Baltic, har jag fått några samtal under dagen? Vad står på och varför händer det inget?

Jag kan bara hålla med att detta är ett ’giggantiskt’ förbättringsområde. Det måste till en förändring i attityden.

Ett annat område som det rings om är parkeringsgaraget. Personligen hoppas jag att frågan är på väg att begravas. Det finns inte mycket som talar för att det är en bra idé att bygga ett garage under Rådhusesplanaden.

I synnerhet inte nu när det avslöjas att Baltic har planer att bygga ut affärsverksamheten. Vem är idag beredd att satsa ’skjortan’ på att biblioteksflytten skulle vara en lönsam affär?

Det saknas verkligen en planering i Umeå.

2 kommentarer

 1. Urban Bengtson, idékonsult

  Om P-garaget som egentligen kommit längre i planeringen än badet och är säkrare att förverkliga genom kommunens p-bolag, så är det väl ännu enklare att begrava badplanerna på Nanna, som än inte redovisats fullt ut med ritningar, ekonomi, trafik, planering, nyttjande, mm.

  Samtidigt som verkligheten för idrotten snabbt förändras med prestationscentrum även för simningen och friidrottsarena vid IKSU. Plus att Balticgruppen kommer med vettigare och för Umeå mer lockande idéer på Hamrinsberget.

  Vad är det som låser fast den politiska ledningen vid Nanna för äventyrsbad och 50:an?

  För övrigt är det inte bara Balticgruppen som motarbetats för badidéer. För snart tre år sedan hade First Camp på Nydala visionära badplaner med att kombinera varmt bad med kall skidtunnel. Men politisk tystnad därefter precis som för Krister Olsson.

  Vilka politiker och vilket parti vågar höja rösten först här? Det kommer att ge folkligt stöd och kan ge röster i valet om drygt ett år. Är det ”folkets parti” som bryter tystnaden konkret?

 2. Åke

  Urban, har du vid det här laget inte märkt att Lennart H. inte lyssnar på folket utan han ser sin roll som att besluta om hur vi skall ha det!!

  Övriga politiker sitter tyst och stilla och vågar inte slå näven i bordet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.